Witamy Gościa Szukaj | Aktywne Tematy | Członkowie | Zaloguj | Rejestruj

ostrzeżenie przed firmą RAM-SERWIS Opcje
zawiedziony
Wysłane: Tuesday, June 30, 2009 11:29:42 PM
Ranga: Niedawno zarejestrowany
Grupy: Guest

Ja byłem u nich w Krakowie ze 4 razy, pierwszy raz wymienili mi jakś taśmę łączącą klawiaturę z matrycą, drugi raz płytę główną a następne to tylko diagnozowali bo nie dałem im karty blueconnecta z pinem, odpisali, że klient nie dostarczył urządzenia, które stwarza problem. Oczywiśnie wg nich problemu nie ma i nie było, a laptop w szafie zakurzony od pół roku bo nawet się nie włączy.

NIE POLECAM
Guest
Wysłane: Wednesday, July 15, 2009 10:40:18 PM

Guest napisał:
Ja byłem u nich w Krakowie ze 4 razy, pierwszy raz wymienili mi jakś taśmę łączącą klawiaturę z matrycą, drugi raz płytę główną a następne to tylko diagnozowali bo nie dałem im karty blueconnecta z pinem, odpisali, że klient nie dostarczył urządzenia, które stwarza problem. Oczywiśnie wg nich problemu nie ma i nie było, a laptop w szafie zakurzony od pół roku bo nawet się nie włączy.

NIE POLECAM

Potwierdzam.

Biuro w Krakowie to tragedia.
Naprawa platna trwa tygodnie, po naprawie laptop dziala chwile i znow sie psuje to samo lub cos calkiem innego, osoba naprawiajaca nie potrafi okreslic sie kiedy komputer bedzie gotow do odbioru. po prostu paranoja!!!!!!!!!

Odradzam ta firme wszystkim szanujacym siebie, swoje nerwy i pieniadze. Szkoda tego marnowac na ten niekompetentny serwis!!!!
kuba_ziol
Wysłane: Monday, July 20, 2009 12:18:02 PM

A ja wysłałem mojego LG'ka z awarią dysku twardego i po 6 dniach roboczych miałem naprawiony komputer w domu. Bez problemowo, doby kontakt z klientem pani Agnieszki Wink polecam Warszawe
Guest
Wysłane: Friday, September 04, 2009 10:37:58 AM

jak czytam te komentarze to az sie bopje o moj komputer... oddalem |Fujitsu-Siemens go do serwisu, ma jeszcze gwarancje. Pan napisal w uwagach ze ma zapadniete tylne gniazdo usb, kiedys uszkodzila mi to roczna coreczka (wlozony byl modem), jednak komputer dzialal na tym kilka miesiecy i to nie kolidowalo w zaden sposob. Jednak niedawno cos sie zepsulo, komputer nie chcial sie wlaczyc. Dzwoni do mnie jakas Pani z warszawy i mowi ze jest uszkodzenie mechaniczne usb, i ze niemoga wyslac plyty glownej producentowi z takim uszkodzeniem. I zada za naprawe gniazda usb 699 zl netto (!!!!!!!!!!!!). Jakas paranoja, skoro oddaja do wymiany dla producenta to po co chca to naprawic?! Po drugie napisane bylo w uwagach przyjmujacego ze jest to uszkodzone i nikt mnie nie poinformowal o takiej naprawie i kosztach... Moze ja nie chce, zeby mi naprawiali gniazdo usb?! Chce zeby komputer dzialal i tyle. Mysle ze firma ze chce zarobic na tej wymianie, bo producent i tak wymieni plyte glowna a oni chapsna za naprawe. Dzis powiedzialem kilka ostrzejszych slow, ze nie chce takiej naprawy i ze komputer jest na gwarancji oraz ze zadam jego naprawy - darmowej! Pani odpowiedziala ze wyjasni sprawe i narazie czekam na telefon.... Postraszylem ze zadzwonie do producenta i zapytam o takie dziwne praktyki. Najlepsze jest jeszcze to ze w przypadku odmowy naprawy grozili mi zaplata 69 zl netto za niby diagnoze... Za jaka diagnoze? Jak nie wroci ten sprzet caly i zdrowy do mnie oraz za daermo naprawiony to zaloze im sprawe bo chodze zdenerwowany przez nich juz drugi dzien bo nie wiem co z tym moim kompyterem sie bedzie dziac... Teraz sie boje ze mi podmieniaja jakies podzespoly i potem komputer bedzie sie psul.

Widze ze na forum dzialaja krety z Ram serwis, ktore pisza przychylne komentarzde - latwo dostrzec takie posty Smile

sorka za gramatyke i ortografie oraz styl, pisze w pospiechu i w zdenerwowaniu...
Jasne
Wysłane: Tuesday, September 15, 2009 1:13:16 PM

Współpracowałem z Ram Serwis we Wrocławiu dwa razy i dzisiaj jest dla mnie jasnym, że jedyną rzeczą, którą można tam oddać jest magnetowid. Chciałbym przy tym zaznaczyć, że nie oddałbym go do naprawy, ale jako pomoc dydaktyczną dla kierownika serwisu dla swoich podopiecznych. Z "żalem" musiałem się zerwać współpracę, tym samym chciałbym serdecznie pozdrowić tą ekipe matołów i partaczy Wink
Guest
Wysłane: Thursday, November 26, 2009 3:45:50 PM

W ram servis pracują Starzysci z cossinusa, to chyba wszystko tłumaczy
Tomek
Wysłane: Tuesday, February 23, 2010 10:21:32 PM

Ja również popełniłem błąd i oddałem laptopa do RAM Serwisu (we Wrocławiu). Nie dość, że zaprzeczyli, że wada istnieje (a inny serwis gwarancyjny próbował ją naprawiać) to jeszcze uszkodzili mojego notebooka. Drugi serwis wycenił szkody wyrządzone przez RAM Serwis na 550zł.
Obsługa w serwisie, gdy klient próbuje dochodzić swoich praw, jest chamska i mówi wprost, że "wady wyrządzone przez serwis nie zostaną naprawione". W sklepie, gdy powiedziałem, ze koresponduję z RAM Serwisem, zapytali się z kim dokładnie. Powiedziałem, że napisałem na mail podany na ich stronie, obsługa, mimo że miała przed sobą włączony komputer stwierdziła, że nie wie jaki to mail i nie zamierzała tego sprawdzić.
Z odpowiedziami na maile RAM Serwisowi również się nie śpieszy, a gdy już odpisze, wypiera się odpowiedzialności.
Guest
Wysłane: Thursday, March 11, 2010 4:49:19 PM

łgacze itp.
Guest
Wysłane: Friday, July 16, 2010 12:01:53 PM

Jak czytam wasze biadolenie to mdłości mnie ogarniają...
Każdy serwis tak pracuje:

1.) Router Linksys oddany do serwisu, czekałem 30dni i nic - Saturn zwrócił mi pieniądze
2.) Skoda Fabia, autoryzowany serwis nie był w stanie usunąć wycieku z chłodnicy. jeździłem do nich 6x. Dopiero po skardze wysłanej do Czech serwis wymienił mi CAŁĄ instalację chłodnicy.
3.) Pralka automatyczna BOSH, model WOL-1650 zgłosiłem na gwarancji warczący przy nalewaniu wody zawór. Mechanik przychodził 3x, za każdym razem próbował mi udowadniać że to wina wody lub moja ( np. brudny wąż ) Za trzecim razem wymienił cały elektrozawór i spokój do dziś.

Średnia oceny serwisu zawsze wypadnie niska bo jak klient jest zadowolony to rzadko skrobnie notkę w necie a jak niezadowolony to niebo i ziemię poruszy żeby się mścić, czego dowodzi przypadek tego gościa któremu chciało się stronę www zakładać "ostrzeżenie przed Ram-Serwis'em"

Ja współpracuje z tą firmą już wiele lat, zdarzały się upadki i wzloty, ale nadal uważam że to jeden z najlepszych serwisów FSC i Lenovo.

Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest

Skok do forum
Możesz tworzyć nowe tematy w tym forum.
Możesz odpowiadać na tematy w tym forum.