|
|
Ranga: Pozjadał wszystkie rozumy Grupy: Member
Zarejestrowany: 6/25/2003 Posty: 5,793 Lokalizacja: Tarnowskie Góry
|
Panie Hryciuk, może już pora zamknąć ten dogorywający skansen, który kiedyś był jednym z lepszych miejsc w Sieci? Przejąłeś Pan Jamę i powoli ją niszczyłeś, bo konkurencja była zbyt poważna. Typowa dla Pana taktyka FUD. Zamknij Pan Jamę, bo "prawdziwego mężczyznę poznaje się nie po tym, jak zaczyna, ale jak kończy." Miej Pan resztkę godności. Probably the Best Blog in the World: Blog Rowerowy
"Being a champion is redefining what's humanly possible." Lance Armstrong
|
|
 Ranga: Pości z rana i wieczora Grupy: Member
|
A moze zamiast zamykac jame , mozna by bylo ja jakos reanimowac zeby bylo jak dawniej ... Poradnik sieciowy- rozwiązania problemów , porady dotyczące wyboru sprzętu
|
|
, Moderatorzy
Zarejestrowany: 7/29/2003 Posty: 19,744 Lokalizacja: Yerušalayim, a może i nie.
|
garfield87 napisał:... zeby bylo jak dawniej ... Właczyć "przywracanie systemu" i wybrać punkt sprzed paru lat?
Im dłużej po forach się szlajam, tym bardziej wątpię w prawdziwość tezy głoszącej, iż "nie ma głupich pytań".
|
|
|
Hehe .. ciekawa propozycja z tym przywracaniem systemu. Ale w koncu mozna powalczyc ..a nie sie poddac. Mnie tez to boli , ze na forum jest coraz mniej ludzi , ale ciezko przyciagnac uzytkonikow kiedy strona nie zmienila sie juz od dluzszego czasu .. nawet zadko pojawiaja sie newsy .. to nic dziwnego ze ludzie patrzac na "umrla " strone nie sa zachcecini zeby odwiedziec forum . Poradnik sieciowy- rozwiązania problemów , porady dotyczące wyboru sprzętu
|
|
, Moderatorzy, Sympatycy
|
Rebe napisał:garfield87 napisał:... zeby bylo jak dawniej ... Właczyć "przywracanie systemu" i wybrać punkt sprzed paru lat? De javu ?? "Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic." A.C.Clarke
|
|
Zarejestrowany: 6/25/2003 Posty: 5,793 Lokalizacja: Tarnowskie Góry
|
garfield87 napisał:A moze za miast zamykac jame , mozna by bylo ja jakos reanimowac zeby bylo jak dawniej ... To se ne vrati. PS. Rebe - jak przywracanie systemu jak tu nawet backupu nie potrafią zrobić. Probably the Best Blog in the World: Blog Rowerowy
"Being a champion is redefining what's humanly possible." Lance Armstrong
|
|
, Moderatorzy
|
Raczej wspomnień czar czyli "poróćmy jak za dawnych lat w zaczarowany bajek świat".
Im dłużej po forach się szlajam, tym bardziej wątpię w prawdziwość tezy głoszącej, iż "nie ma głupich pytań".
|
|
 Ranga: Maniak?... Grupy: Member
|
garfield87 napisał:mozna by bylo ja jakos reanimowac zeby bylo jak dawniej ... Widzisz... Oni nie ranimują, a Jakub H. życzy sobie 50 tysięcy za serwis... Ciężko będzie znaleźć głupiego, który Jamę kupi i doprowadzi do ładu...
Czy już wiesz, jakie zagrożenia czyhały w sieci w I poł. 2008?
|
|
, Moderatorzy, Sympatycy
|
@Garfield87 - w tym przypadku reanimacja może oznaczać użycie pavulonu, choć jak zaglądam od czasu na centrumxp - to zaczynam podejrzewać że frankenjama dopiero uległaby pod Cyklonem B ...
"Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic." A.C.Clarke
|
|
|
Co do 50 tysiesy to wcale nie jest az taka wysoka suma za taki portal , a tak wogle to skad wiadomo ze akurat tyle ?? Moze jakis link na ten temat . A co do reanimacji pawulonem .. to nie bardzo rozumiem dlaczego ktos chce zniszczyc jame !? Bo jest ona konurencja dla dobre programy czy dla czegos innego ? Jak na razie to wiekszosc wypowiedzi nie jest powazna , to jak to jest ?.. infojama nie moze sie zrodzic na na nowo jak feniks z popiołów( bez zmiany własciciela) czy po prostu wszyscy uzytkownicy dali juz za wygrana i podogodzili sie ,ze forum sie chyli ku upadkowi ? Ostatnio mam odczucie takie ze nie tylko to forum staje sie opustoszone , i zastanwaia mnie dlaczego tak sie dzieje , brakuje juz tematow do dyskusji czy co ? Cytuj:to zaczynam podejrzewać że frankenjama dopiero uległaby pod Cyklonem B ... Ten kawalek nie do konca rozumiem .. mozesz objasnic swoja mysl ? Jesli nie da sie nic zrobic , daleszej mysli nie ma co czytac Przydalo by sie dla ozywnienia ; jakis konkurs z nagrodami , moze jakies nagordy za nowe artykuły na strone . Ma forum jakis partnerow np MS zeby zapewnił nam jakies nagrody/ pomoc ?? Poradnik sieciowy- rozwiązania problemów , porady dotyczące wyboru sprzętu
|
|
, Moderatorzy, Sympatycy
|
Garfield87 - chętnie bym ci to "wyeksplanował" - ale powiem tylko tyle  oszukaj sobie tematów w historii (choć część z tych które pamiętam przepadły wraz z backupem). Ale po kolei: 50 tys. to nie jest wysoka cena - dla kogoś kto ma 50 tys. Trzeba pamiętać że poza kwestiami techniczno-pieniężnymi (poza zakupem - trzeba jeszcze utrzymać serwer i takie tam...), istnieje jeszcze coś - co można z grubsza nazwać "czasem przeznaczonym na nadzorowanie funkcjonowania". Większość z ze stałych / starych bywalców Jamy jakoś ciągnie. Ale nie wyobrażam sobie, by przy codziennych obowiązkach udało się zmontować silną grupę pod "wezwaniem". Zresztą takie próby były już podejmowane. Osobiście - moje dobre chęci skończyły się na etapie napisanie jakiegoś-tam artykułu (który miałem przesłać Kubie), ale go nie dokończyłem - bo tak mnie sfrustrował atak bootów...... Ale to tylko drobna wymówka. Prawdziwym powodem jest to, że jak tu się wysilać - kiedy druga strona wykonuje jedynie manewry pozoracyjne (patrz: sprawa botów). Co do niszczenia Jamy - to nie jest tak: nikt nie chce zniszczyć Jamy. Ona jakby to powiedzieć - została skazana na śmierć ze starości (czy czego tam innego), i jesteś właśnie tego świadkiem. Oczywiście - nie wykluczone że Jama wstanie jak "jak feniks z popiołów" - ale to raczej nie będzie za rządów CentrumXP (jeżeli jeszcze nie zauważyłeś - to Jama jest właśnie częścią tej korporacji). Co do dawania za wygraną - to masz rację. Większość już dała (o czym poczytać możesz w wątkach historycznych). Nadal jest jednak dość mocna pozycja w wyszukiwarkach. Osobiście - dla mnie największą porażką jest to, że nie udało się spiknąć - i uratować czegoś więcej niż forum (ale tu powiem za siebie - spory udział w braku porozumienia miały obie strony. Dlaczego? MOże dlatego że polak polakowi najchętniej paczkę gwoździ w d.... ) Myśl o Cyklonie B - to przenośnia która miała przemówić w stylu "Żyj i pozwól umrzeć". Jeśli chodzi o mały ruch na forach dyskusyjnych - to IMHO - normalka - pierwsze dni szkoły i takie tam - ale poczekaj aż się 7 pojawi .... I na koniec refleksja: po co CentrumXP ma sponsorować konkursy na stronie, której ostatni "news" pochodzi z 10 grudnia 2008 ?? (bo wstępniak o konkursie z nagrodami na Centrum XP - to norma choć ten też już ma marcową brodę ...). Jeśli by to jednak miało jakoś pomóc - to proszę bardzo - mogę do puli nagród dorzucić jakieś CPU : od 486 po Pentium4 "Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic." A.C.Clarke
|
|
 Ranga: Uzależniony Grupy: Member
|
a ja mam pomysła... Shakować centrumxp i zażądać powrotu jamy. 
 Diosminex na ból i nocne kurczę
|
|
, Moderatorzy, Sympatycy
|
gumowy kurczak napisał:a ja mam pomysła... Shakować centrumxp i zażądać powrotu jamy.  No właśnie o tym pisałem w poście wyżej: polak polakowi .....  Gumowy Kurczaku - tu nic nie trzeba hackować !! Tu trzeba się zmobilizować i zabrać do uczciwej roboty ! Ale do tego potrzebny jest Wódz - nie przymierzając na skalę Piłsudskiego, który weźmie towarzystwo za mordę i ..... ale to już zupełnie inna historia "Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic." A.C.Clarke
|
|
, Moderatorzy
|
garfield87 - w ramach "kawałka poważniejszego. Parę miesięcy temu zasugerowałem Włascicielowi konkurs ( mniejsza o jego tematykę), opracowałem ramówki zasad i regulaminu, a że Właściciel - zdawało sie - przyjął koncept, to i nawet jakieś nagrody wybecelować miał ( była ich pula, były - znowu przeze mnie podane - jakieś propozycje podziału itp.). Tyle, że miałem pecha, bo w tym czasie trwał na cxp ten z windows 7 związany. Właściciel zasugerował bym się zabrał za "wdrożenie" - odmówiłem uznając, że "nie mój cyrk, nie moje małpy", a świecić oczyma - jak znam życie tak by sie to skończyło - zamiaru nie mam. Właściciel przyjął to do wiadomości i miał wrócić do sprawy po zakończeniu cpx-owego konkursu. W rosyjskich bajkach wyglaałoby to tak "szły goda...." i gadać szkoda. Minęły - od czasu przekazania materiałów - prawie dwa kawrtąły i pies z kulawą nogą się nie zajął, a - pominę liteówki czy jakieś drobiazgi z datami czy punktami związane - to były praktycznie gotowce do umieszczenia na łownej i rozpoczęcia "zmagań". Wygląda, że zwycięzcą zastała ... inercja.
Koniec chwalipięctwa oraz poważniejszego brzmienia i... ciszej nad tą trumną.
|
|
|
Czyli wyszlo na to ze nie trzeba przekonywac do niczego uzytkownikow , a własciciela . Bo przygotowujecie konkursy i inne inicjatywy.. a wszystko jak krew w piach ;( Poradnik sieciowy- rozwiązania problemów , porady dotyczące wyboru sprzętu
|
|
|
|
|
Guest |