Witamy Gościa Szukaj | Aktywne Tematy | Członkowie | Zaloguj | Rejestruj

ostrzeżenie przed firmą RAM-SERWIS Opcje
rfr
Wysłane: Monday, March 20, 2006 10:15:28 PM
Ranga: Czasem tutaj pisze
Grupy: Member

witam, chciałbym wszytkich przestrzec przed serwisowaniem notebooków fujitsu-siemens w firmie RAM-SERWIS (warszawa, kraków, poznań). jeżeli chcesz się zapoznać z moimi doświadczeniami zapraszam na: http://ram-serwis.ovh.org/

pzdr, marcin.
Margygren
Wysłane: Thursday, March 30, 2006 11:03:50 PM

jest inna firma serwisujaca:

CSS
jagiellonska 78
W-Wa
wysylka na ich koszt opekiem

jest lepiej Smile

ale ogolnie z serwisow pochwalic mozna tylko HP

MZ.412
nimdA
Wysłane: Saturday, April 01, 2006 2:27:25 PM

W CSS na Jagiellońskiej też mają słabsze dni.
Wiem coś o tym - niestety. Na 3 miechy posiadania laptopa 2 miesiące spędził on w serwisie, przy czym 1 miech dzięki CSS.

I bardzo się tam spieszą / są niestaranni.
U mnie obudowa laptopa nie była prawodłowo zatrzaśnięta
i klawiatura została źle założona.

XXX videos
rrrobert
Wysłane: Saturday, April 01, 2006 2:55:53 PM

"Margygren" napisał:
ale ogolnie z serwisow pochwalic mozna tylko HP

a za co ich chwalić? przecież oni tylko przyjmują sprzęt i ewentualnie Windows instalują, resztę serwisów do Niemiec wysyłają.
Większość serwisów laptopów jest "do bani" np. Orika serwisująca Asusa nie wie że niektóre z nich źle współpracują z kartami BlueConnect i podobnymi (a na stronie Orange`a pisali o tym jużw listopadzie)

Athlon 64 2800+,Gigabyte GA-K8VT800Pro,1GB RAM, Radeon 9550, ok. 1TB HDD,DVD-RW LiteOn,
hyde
Wysłane: Saturday, April 01, 2006 6:21:25 PM

Ranga: Nieźle się stara

dołaczam sie do 'ostrzezenia', tez miałem z nimi problemy jak z nikim innym...a dużo sprzetu odsyłałem do serwisów w życiu. Teraz sie spiesze ale opisze moja przygode wkrótce
Margygren
Wysłane: Thursday, April 13, 2006 10:43:44 PM

serwis HP - czy oni wysylaja czy czaruja czy jakies uda robia to malo
wazne dobrze ze szybko i ok

! acer ma nowy serwis - brno za poludniowa granica
! wyglada ze bedzie dobrze
Wink

MZ.412
darooo
Wysłane: Friday, April 14, 2006 10:15:08 PM

eee pierdoły - współpracuję z RAM - serwis od lat i nigdy nie serwisowali mi notka dłużej niz 14 dni

I'm Jumpin Jack Flash
Guest
Wysłane: Saturday, April 22, 2006 4:11:40 PM
Ranga: Niedawno zarejestrowany
Grupy: Guest

Mi podczas wymiany gwarancyjnej DVD w laptopie - wymienili płytę główną. Potem się okazało (po gwarancji, że plyta była lutowana!) czyli wymienili orginalną plyte na jakąs reperowaną. Potem jak mi laptop padł (juz po gwarancji), oddałem im - powiedzieli, że konieczna jest wymiana płyty głównej 600 zł + vat. Zdarli kase za "diagnozę". Olałem ich. Kumpel naprawił mi go w 30 min - przerwa w obwodzie zasilania płyty głównej.

RAMSerwis to naciągacze, omijajcie ich i kupujcie laptopy, których nie oni naprawiają w gwarancji...

Klient ma kiepską sytuację przy naprawach gwarancyjnych. Taki ram serwis wymienia częsci, potem wali plombę i jest bezpieczny. Jak sprawdzić co jest w środku? Zerwiesz plombę to po ptakach...

pozdrawiaki
krawer
Wysłane: Saturday, April 22, 2006 11:30:19 PM

ooo widze ze ram servis na tapecie - milaem z panami nieprzyjemnosc sie spotkac - jedyne co w miare dobrze robia to wygladaja - poziom ich fachowosci w skali 1-10 jest na poziomie 1-2 - jedyne co wiedza to jak rozkrecic laptopa (ze skrecaniem maja problem) - niejednokrotnie nawet tego nie robia - a oto pare przykladow:

1) laptop (martwy) - panowie wymienili plyte glowna za 600 zl - okazalo sie ze to wina cd - zle wlozyli naped - po poprawnym zamontowaniu cd to samo
2) laptop nie "zauwazal" zasilacza - panowie pogmerali, pokombinowali wzieli 300 zl powiedzieli ze ok (2 tygodnie) po odbiorze sprzetu to samo, poszedl jeszcze raz powiedzieli ze cos sie spalilo 300 zl (1 tydzien) po odbiorze sprzetu to samo - okazalo sie ze zasilacz jest walniety
3) sprawny laptop poszedl do panow z servisu (pomylka) z rozpiska uszkodzenia od innego - wymienili plyte glowna 1000 zl (2 tygoddnie) - nawet go nie rozkrecili - obudowa laptopa byla przez przypadek sklejona kropelka (duza iloscia kropelki) - trzeba bylo polamac obudowe zeby go otworzyc - ale widocznie panowie wymienili plye przez klapke od pamieci

jedyna metoda na takich "specjalistow" to dosc sprytnie oznaczyc komponenty laptoapa zrobic zdjecia a po napraiwe serwisowej wszystkie znaki sprawdzic - panowie nie beda przelutowywac np. portow na plycie, spisywanie numerow seryjnych, czy katalogowania w inny sposob elementow komputera

ps. dziwnym trafem pare takich "napraw" serwisowych skonczylo sie upustami siegajacymi 90 %, a jedna taka "naprawa" doprowadzila do zamkniecia tz. servisu. niestey trzeba walczyc o swoje bo naciagaczy i oszustow jest na peczki - moze nie caly servis ale paru panow niezle w nim kombinuje
Guest
Wysłane: Tuesday, May 02, 2006 12:56:38 PM

mam zamiar isc do Ram servis na ul. kalwaryjska 51 w Krakowie, i po przeczytaniu tego forum zdecydowanie tam nie zawitam, zakupilem kompa w Media markt pochodzil 3 tyg i padl! nie zalacza sie wogole, w Media powiedzieli ze nie ma problemu odesla do servisu ale to potrwa do 3 tyg czasu, bo to w warszawie! i ze lepiej bedzie zawiesc do ram servis, ze do 7 dni zrobia! i co teraz?
tsm
Wysłane: Sunday, October 15, 2006 10:08:50 PM

Ranga: Stały bywalec

RAM-SERWIS Warszawa, Al. Jerozolimskie 200

miesiac temu moja 2-letnia corka wyrwala 2 klawisze z klawiatury Amilo Pro V2030. kombinowalem tydzien, ale nie udalo mi sie tego naprawic.
zadzwonilem do wszystkich autoryzowanych serwisow Fujitsu-siemens w warszawie i RAM-SERWIS byl najtanszy. klawiatura = 330zl , wymiana gratis bo czesc kupuje u nich.
wiec umawiam sie na wizyte u nich, a mila pani prosi zebym wzial ze soba gwarancje (laptop ma 6mies) .
zawiozlem, zostawilem w serwisie. po 3 dniach zjawiam sie po odbior laptopa i co?... mila pani informuje mnie ze klawiatura zostala cala wymieniona i zrobiono to w ramach gwarancji Smile wiec nie musialem placic 330zl za nieupilnowanie 2-letniego rozrabiaki.

ps. moge tylko napisac jedno... polecam RAM-SERWIS w Warszawie Smile

"I odbijanie się 'od dna' Może być przyjete Jako skakanie innym do oczu." K.P.
p0tw0r
Wysłane: Monday, October 30, 2006 3:16:31 PM
Ranga: Stały bywalec

Fatalny serwis.
Firma dla której pracuję ma siedzibę w tym samym budynku, większość komputerów mieliśmy FSC (Fujitsu-Siemens Computer) serwisowanych przez RAM-SERWIS. Coż może być lepszego - serwis praktycznie na miejscu. Cóż - nie w przypadku RAM Serwisu....

1. Padnięty PCik, wiatrzaczek się zatarł - czas naprawy od 4 do 10 dni (!)
(miałem takich akcji kilkanaście NIGDY nie krócej niż 4 dni -wymiana wiatraczka!!)
2. Laptopy - gehenna, dyrektor sprzedaży czeka 2 tyg na laptopa. Kilka napraw laptopów zawsze jedna diagnoza - wymiana płyty głownej. Miałem nieszczęście doświadczyć awarii mojego Lifebooka. Power on, wiatrak chodzi - poza tym deska. Serwis (12 dni) - płyta głowna wymieniona, ma to sens uszkodzenie na takie wyglądało. Mija 3 tygodnie - pad podczas pracy, objawy dokładnie takie same. Idzie do serwisu, klnę FSC na czym świat stoi za takie gówna. Po 5 dniach (!) jest gotowy - opis problemu "nie było uszkodzenia, rozładowana bateria". bez komentarza...
3. Serwer Primergy rx200 - posypany kontroler raida/dyski 2 (w sumie do końca nie wiadomo). Gwarancja extra - serwis on-site. Na szczęście maszyna developerska nie produkcyjna. Czekam 4h na kolesi z tego samego budynku, przybywa 2. W kompetencje nie wnikam, może mieli zły dzień, rebuildują mi te macierze, dupa blada. Panowie mówią "szybciej będzie jak go weźmiemy, mamy narzędzie do diagnostyki itp". Czemu nie, w końcu ten sam budynek. Dwa dni robocze później (czyli piątek-poniedziałek) wykłócam się z panią supervisor z RamSerwisu, żeby mi oddała serwer i mam w dupie w jakim stanie. We wtorek rano oddali, z nowym kontrolerem - oczywiście dane poszły w kosmos.

Konkluzja mojej historyjki:
mamy około 700 PC FSC
mamy około 120 low-end serwerów FSC
mamy około 10 middle-class serwerów FSC
wszystkie serwisowane w RAM Serwis - od 8 miesięcy nie kupiłem nic już FSC ze względu (głównie) na serwis. I nie zamierzam...

Pozdrawiam pracówników fsc, jeśli czytają ten post - teraz zawsze sprawdzam czy mój dostawca nie serwisuje przypadkiem sprzętu w RS.
Guest
Wysłane: Wednesday, November 15, 2006 12:25:21 PM

Mam to samo, juz 3 tygodnie czekam na wymiane plyty głownej (Kraków).
Pani przez tefon mowi ze Fujitsu nie odpisuje na maile, a innego kontaktu niz mialowy z nimi nie maja, oczywiscie to ze komputer jest mi niezbedny do pracy ich nie ineteresuje.

To jest jakas paranoja.
Guest
Wysłane: Friday, December 15, 2006 12:32:02 AM

Powiem krótko.
Oddałem laptopa FSAPV2030 na wymianę biosu w napędzie i czekałem miesiąc na to, aż przyjedzie inny napęd z Niemiec, bo nie umieją wymieniać biosów. Poskarżyłem się do FS i już następnego dnia babka z RS zadzwoniła, że części będą jutro i od ręku go naprawią i można odebrać. Zapytałem czemu do mnie z tym dzwoni? Przecież miała dryndać, jak już będzie gotowy (nie czepiałem się, ale coś podejrzewałem). Powiedziała, że szefostwo jej z rana kazało do mnie pilnie zadzwonić (no i chyba wiecie dlaczego - srali pewnie w gacie sierściuchy w morde kopane).

Nigdy im nie oddawajcie czegokolwiek. Żydy cholerne. spójźcie na ceny podzespołów na ich stronie. Niektóre ceny są x2.
hyde
Wysłane: Friday, December 15, 2006 12:50:04 AM

Ranga: Nieźle się stara

No, mi się laptop samoczynnie resetował, niezaleznie od systemu (Winda, Linux) nieraz nawet zaraz po starcie przy wykrywaniu napędów, sprawdzaniu pamieci itp.. Problem w tym że komputer potrafił chodzic prawidłowo 2 tygodnie, a potem przez 2 dni resetować się co kilka minut, co kilka godzin itp.. Oddając do RS dokładnie opisałem usterke, zaznaczyłem że laptop moze u nich leżec tak długo aż nie zobacza usterki na własne oczy. Laptop wrócił po 4 dniach z adnotacją że był sprawny i z adnotacją serwisanta "nie chce mi sie czytać tej kartki (obszernego opisu usterki) Very happy.

cóż...
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest

Skok do forum
Możesz tworzyć nowe tematy w tym forum.
Możesz odpowiadać na tematy w tym forum.